Duitse politie houdt razzia’s bij leden klimaatorganisatie Letzten Generation

Letzte GenerationIn Duitsland loopt al langer de discussie of de acties van klimaatactivisten strafrechtelijk vervolgd zouden moeten worden. Sommige politici zien die activisten als ’terroristen’ die de maatschappij proberen te ontregelen. Nu zou de politie in onder meer Beieren huiszoekingen gedaan hebben bij verschillende leden van de Letzte Generation, die in Duitsland zeer actief is met vooralsnog vreedzame maar daarom niet minder verstorende acties zoals het vastkleven aan het asfalt van snelwegen.  In Beieren worden zeven activisten ervan beschuldigd deel te nemen aan een misdaadorganisatie.
Ook in Berlijn en de deelstaten Hessen, Saksen, Saksen-Anhalt en Sleeswijk-Holstein hield de politie razzia’s bij klimaatactivisten. De activisten werd onder meer een poging tot sabotage van een oliepijpleiding ten laste gelegd. Ook zouden geldschieters van de organisatie in het vizier van het OM zijn.
In Berlijn laat een (partijloze) senator (wethouder) van justitie Felor Badenberg onderzoeken of Letzte Generation een criminele organisatie is, hoewel het openbaar ministerie in Berlijn vorige week al gemeld had dat dat niet het geval is. De politie was blij met de actie van Badenberg.

Straffeloos

Het lijkt er op dat de jacht op klimaatactivisten is geopend, terwijl klimaat- en milieuvervuilers als Shell en Exxon straffeloos mogen doorgaan met het verstoren van klimaat en milieu.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *