Letzte Generation gaat door met vliegveldblokkades

Öl tötet

Olie doodt (afb: Letzte Generation)

In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om klimaatacitivisten als misdadigers en/of terroristen te beschouwen, maar dat heeft de Letzte Generation er niet van weerhouden door te gaan met het blokkeren van vliegvelden in Duitsland. Het gaat nu liefst om vier luchthavens: Keulen-Bonn, Neurenberg, Berlijn Brandenburg en Stuttgart. De klimaatactivisten eisen van de Duitse overheid dat die zich vastlegt op het uitbannen van fossiele brandstoffen in 2030. De Duitse minister van binnenlandse zaken Nancy Faeser (SPD) spreekt van ‘misdadige acties’.

Geneeskundestudent Regina Stephan (22) protesteerde vandaag in Berlijn: “Olie is dodelijk: de winning van olie, gas en steenkool moet dringend stoppen omdat het ons levensonderhoud vernietigt en wat gebeurt er in plaats daarvan? Gisteren gaf de deelstaat Nedersaksen groen licht voor nieuwe gasboringen bij Borkum. Dat kan niet waar zijn! Zolang onze besluitvormers hand in hand samenwerken met de fossiele brandstoffenbedrijven en winst boven het menselijk leven stellen, sta ik hier – op het asfalt – en kan ik niets anders doen!”, aldus Letzte Generation.

Misdadig en stom

Faeser liet weten dat ze deze acties gevaarlijk en stompzinnig zijn. “Deze anarchisten riskeren niet alleen hun eigen leven maar ook dat van anderen. We zijn voor strenge gevangenisstraffen.” Ze wil ook dat vliegvelden het moeilijker maken om de start- en landingsbanen te betreden.

Bronnen: Letzte Generation, the Guardian

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *