Klimaataktivisten blokkeren vliegvelden van Hamburg en Düsseldorf

Blokkade vliegveld Hamburg

Blokkade vliegveld Hamburg (afb: letztegeneration.org)

Leden van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation  hebben vandaag enige uren de landings- en startbanen van de vliegvelden van Hamburg en Düsseldorf geblokkeerd in een protest tegen de klimaat- en milieuvervuiling door de luchtvaart. Als gevolg moesten tientallen vluchten worden geannuleerd.
De activisten lijmden zich vast aan de vliegbanen in Hamburg op de eerste dag van de schoolvakanties in het noorden van Duitsland. Tientallen vluchten moesten worden geannuleerd en binnenkomende vliegtuigen moesten worden omgeleid. De klimaatactivisten eisen een strikter klimaatbeleid van de overheid om de broeikasgasuitstoot te verminderen. Ook in Düsseldorf was Letzte Generation actief.

De luchtvaart is verantwoordelijk voor een belangrijk aandeel in de aardopwarming. Als de luchtvaart als land zou worden beschouwd dan zou dat volgens de EU in de top tien staan. Letzte Generation wordt door sommigen in Duitsland, ook door overheidsvertegenwoordigers, wel gezien als criminele of terroristische organisatie. De Duitse bewindsman voor vervoer Volker Wissing (lid van de liberale FDP) stelde in een reactie niet voor het eerst dat Letzte Generation niet het klimaat beschermt maar misdadig handelt. Wissing is ook de man die de uitfasering voor fossiele auto’s in de EU heeft vertraagd.

Bron: ABC News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *