Voorstel cryptodelven te verbieden in EU haalt het niet

Ooit heb ik gedacht dat cryptomunten een prachtig alternatief zouden zijn voor die vermaledijde, onvermijdelijke en grof graaiende banken,  maar de beveiliging van transacties in cryptomunten kost een hoop energie. China heeft het zogeheten ‘delven’ van cryptomunten al verboden, maar nu dreigt dat in de EU te worden toegestaan. De tegenstanders zijn nog niet ontwapend, om in oorlogstermen te blijven.32 tegen, 24 voor. Het had weinig gescheeld of het delven van cryptomunten was in de EU verboden. Het amendement werd bij de commissie economische zalen van het Europese Parlement ondersteund door de Groenen/Vrije Europese Allientie, Socialisten & Democraten en Links/GUE/NGL . Belangrijkste argument om het delven te verbieden was de enorme ecologische voetafdruk (lees energieverbruik). Tegen waren de Europese Volkspartij (christendemocraten), Renew Europe en Identiteit en Democratie.

Amerika heeft de cryptomunt, althans het delven, volledig omarmd, hetgeen gepaard gaat met een heropleving van het gebruik van steenkool in de VS. Proost.
De strijd in de EU is nog niet gestreden. De indieners willen het amendement nu in het volledige EP in stemming brengen.  Er schijnt gewerkt te worden aan een minder energievretende beveiliging vasn cryptomunttransacties. Tot het zover is moeten we er maar niet aan beginnen…

Bron: Futura-Sciences

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *