Kernenergie dreigt in EU als ‘groen’ te worden gezien

De kernenergielobby in Brussel mag gaan feestvieren, want het Europese Parlement heeft kernenergie als ‘groen’ bestempeld. Nu is het woord aan de EU-landen om daar hun fiat aan te onthouden.
Macron had in Frankrijk allang bepaald dat een van de wapens tegen de klimaatverandering kernenergie is. Dat je met die vorm van energieopwekking een gevaarlijk probleem creëert (radioactief afval) wordt achteloos terzijde geschoven. Ook dat je daarvoor uranium moet winnen (en verrijken) schijnt onbelangrijk te zijn.
Ook in Nederland en België lijken steeds meer partijen geneigd in kernenergie een ‘klimaatvriend’ te zien. Dat heeft natuurlijk veel met de beruchte kortzichtigheid van de mens te maken, die ook de klimaatcrisis heeft voortgebracht. Het enige waar een ‘klimaatvriendelijke’ technologie kennelijk op beoordeeld wordt is of die geen broeikasgassen produceert (en dat is nog maar zeer de vraag).

De EU wil in 2030 dat 40% van de energie door die zogeheten klimaatvriendelijke technieken wordt opgewekt. In 2050 moet de EU klimaatneutraal zijn. De EU neemt kennelijk de radioactieve afvalberg voor lief die meekomt met Beëlzebub kernenergie nu die door de EU als ‘oplossing’ voor de klimaatcrisis dreigt te worden aangenomen. Over duurzaamheid gesproken.

Bron: le Monde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *