Lufthansa wil klimaatactivisten voor de rechter slepen

Blokkade vliegveld Hamburg

Blokkade vliegveld Hamburg (afb: letztegeneration.org)

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij is al naar de rechter gestapt vanwege de in haar ogen onrechtmatige beknotting van het vliegverkeer op Schiphol. Ook in Duitsland wil de luchtvaartmaatschappij Lufthansa naar de rechter stappen om schadevergoeding te bepleiten voor geannuleerde vluchten door blokkades van klimaatactivisten. Het zou gaan om enkele tientallen vluchten op 13 juli en op 24 november vorig jaar in Berlijn.
Hoe hoog de schadevergoeding zal zijn heeft Lufthansa nog niet bekend gemaakt, maar Lufthansa-dochter Eurowings zou 55 vluchten hebben moeten annuleren door de blokkades. Die vormen nog maar een deel van het totaal dat niet kon doorgaan door de blokkades. Verwacht wordt dat de eis in de miljoenen zal lopen. Ook de luchthaven va Düsseldorf heeft aangekondigd naar de rechter te stappen.

Letzte Generation

De gedaagde zal de ongetwijfeld de organisatie die Letzte Generation zijn die de blokkades had georganiseerd. Het is onwaarschijnlijk dat die organisatie een schadevergoeding in de orde van miljoenen zou kunnen opbrengen, mocht de rechter met de eisen van Lufthansa et. al. instemmen. Het waarschijnlijkste scenario zal dan zijn dat de Letzte Generation verdwijnt en als Phoenix weer uit de as zal herrijzen.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *